Blog

Τελευταία Νέα

Tips & Bites!

Ø  «Δεν απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις», απάντησε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις προθέσεις της σε περίπτωση που χάσει στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ το χρίσμα της υποψηφιότητας για την προεδρία. Άλλο όμως το υποθετικό σενάριο κι άλλο το πιθανό. Μέχρι τη στιγμή τουλάχιστον που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαμε ακόμη τα αποτελέσματα του ανωτάτου αλλά  ως τη στιγμή που θα φτάσει το άρθρο στα χέρια σας ο ΔΗΣΥ θα έχει υποψήφιο. Το καταστατικό δεν προνοεί ούτε και επιβάλλει σεβασμό προς τις αποφάσεις της πλειοψηφίας για οποιονδήποτε άλλο πέρα από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κινείται εντός ή εκτός ενός ενιαίου συνόλου. Τα εντός εκτός και επί τ’ αυτά όμως απαγορεύονται και αυτό δεν είναι υποθετικό είναι απλά γεγονός.
Ø  Ρυθμίστηκαν τα φορολογικά ζητήματα μεταξύ εκκλησίας και δημοκρατίας. Επιτέλους! Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί χαιρέτισαν τη συμφωνία μόνο τα κόμματα ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ. Άντε, ας ξεκολλήσει η δεξιά από πεπαλαιωμένες εμμονές. Ότι ξεκαθαρίζει τις σχέσεις κράτους εκκλησίας θα πρέπει να αξιολογείται ως θετική κίνηση προς τα εμπρός. Αυτό τουλάχιστον για όσους θέλουν και να είναι και να φαίνονται σύγχρονοι και φιλελεύθεροι.
Ø  Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος δε χρειάστηκε παρά μόνο δύο λεπτά για να μας κάνει και πάλι ρεζίλι αυτή τη φορά στους πρέσβεις των ξένων αντιπροσωπειών στην Κύπρο. «Δε χρειάζεται λέει πάνω από μια ώρα όταν ο χτίστης έχει μια πτυσσόμενη σκάλα που μέσα σε πέντε λεπτά στήνεται και χρειάζεται μισός κουβάς, μισή σίκλα πυλός για να στερεώσουμε την πέτρα εκείνη, να μην υποχωρήσει, γιατί δεν ξέρει κανείς πότε θα υποχωρήσει». Φανταστείτε το! Είναι σαν αυτές τις αμοντάριστες εικόνες που προβάλλει το euronews με ένδειξη «no comment».
Ø  Το Πολιτικό Γραφείο του Γιώργου Λιλλήκα διοργανώνει ημερίδα με θέμα από το Σχέδιο ΑΝΑΝ 5 στο Σχέδιο ΑΝΑΝ 6! Μέχρι να το χωνέψει αυτός ο άνθρωπος ότι η πολιτική του καριέρα έχει τελειώσει οριστικά θα φτάσει στο Σχέδιο Ανάν 26! Όσοι και οι ψήφοι που θα λάβει αν αποφασίσει τελικά να είναι υποψήφιος.
Ø  Οριστική είναι η αποχώρηση του Κίκη Καζαμία από το Υπουργικό και μάλλον και από κάθε άλλο δημόσιο ή πολιτικό αξίωμα για το μέλλον. Αφήνει όμως πίσω του κάτι που μπορεί να εντοπιστεί σε ελάχιστα δημόσια πρόσωπα, κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Αφήνει μια καριέρα που τη χαρακτήριζε το πολιτικό ήθος! Τη στάση και τις πράξεις του Κίκη Καζαμία καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας διέκρινε η ειλικρίνεια, η διάθεση προσφοράς, η εργατικότητα, οι χαμηλοί τόνοι και η πολιτική προνοητικότητα. Κ. Καζαμία σ’ ευχαριστούμε που έθεσες τον πήχη του πολιτικού ήθους τόσο ψηλά, εύχομαι να αποτελέσεις παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες γενιές κύπριων πολιτικών.

Νίκο Αναστασιάδη, δε θα γράψω ότι είσαι ο καλύτερος αλλά ότι είσαι σίγουρα ο καταλληλότερος να αναλάβεις το πηδάλιο του κράτους σ’ αυτή τη φάση της Κυπριακής ιστορίας. Το ταξίδι ξεκίνησε και η ευθύνη είναι μεγάλη! Οπότε, καλές επιλογές συνεργατών, νούσιμες και καθαρές κουβέντες και μακριά από επικίνδυνες προ-δεσμεύσεις.

One comment on Tips & Bites!

  1. τι εγινε ξενιτσα?εκει στο κομμα του πλουτου και του ιμπεριαλισμου οραματιζεστε παλι εξουσια για να κατακοψετε τον φτωχο?εμεις θα σας απαντησουμε οπως σας αξιζει συντομα.ποτε ξανα το κομμα της προδοσιας στην εξουσια.συντομα θα στησουμε δικες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top