Γνωρίστε την Ξένια

Αγαπημένο μόττο
«Τα μυαλά είναι όπως τα αερόστατα, λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοικτά!»

Έχω γεννηθεί στη Λάρνακα το 1979.
Μεγάλωσα στην περιοχή Δροσιάς και έχω αποφοιτήσει από το Λύκειο Μακαρίου ΙΙΙ από τον κλάδο οικονομικών. Έχω σπουδάσει Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (1996-2000). Συνέχισα τις ακαδημαϊκές μου σπουδές στο μεταπτυχιακό κλάδο των Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχω φοιτήσει ως φοιτήτρια Erasmus στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι στον κλάδο των πολιτικών επιστημών. Έχω συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχω συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα επίλυσης συγκρούσεων του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στο Βερμόντ των ΗΠΑ.

Έχω εργαστεί μετά το πέρας των σπουδών μου στον ιδιωτικό τομέα λιανικού εμπορίου, κατασκευών, ενοικιάσεων και ερευνών αγοράς. Έχω επίσης εργαστεί στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση CNTI (Cyprus Neuroscience & Technology Institute) ως υπεύθυνη συντονίστρια για τον σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Από το 2005 μέχρι και το 2019 έχω εργαστεί στην Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιου Κύπρου, υπεύθυνη για ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας ανάπτυξης και καινοτομίας.
Έχω μία κόρη την Ειρήνη που φοιτά στη δημοτική εκπαίδευση. Αγαπώ και γνοιάζομαι για την ευημερία των ζώων, για το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του. Μου αρέσει η ποίηση, η λογοτεχνία και τα ταξίδια.

Πολιτική σταδιοδρομία
Η εμπλοκή μου με την πολιτική ξεκίνησε από τα εφηβικά μου χρόνια με τη συμμετοχή μου στη Μαθητική Οργάνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού, ΜΑ.ΚΙ Λάρνακας-Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου κατείχα οργανική θέση στη Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 2003 ήμουν ανάμεσα τους επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Νέων υποστήριξης της υποψηφιότητας του Γλαύκου Κληρίδη. Το 2004 εκλέγηκα Γενική Γραμματέας της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (Ο.Ν.Ε.) του Δημοκρατικού Συναγερμού, θέση στην οποία υπηρέτησα μέχρι και το 2007. Το 2005 εκλέγηκα Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, θέση στην οποία επανεκλέγηκα προτεινόμενη και από τη ΝΕΔΗΣΥ το 2007. Από το 2007 υπηρετούσα παράλληλα ως εκλεγμένο μέλος στο Πολιτικό Γραφείο της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. Τον Νοέμβριο του 2009 εκλέγηκα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας προτεινόμενη από τη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και προέδρευα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Δομημένο Διάλογο με τη Νεολαία που σύστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2014 εκλέγηκα από το Ανώτατο Συμβούλιο Πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΓΟΔΗΣΥ) θέση στην οποία δεν επαναδιεκδίκησα εκλογή.
Από το 2019 είμαι Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Ιδεολογία
Πιστεύω στη φιλελεύθερη ιδεολογία και στις αξίες της σύγχρονης κεντροδεξιάς. Υπηρετώ με συνέπεια την ελευθερία της αγοράς, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, το κοινωνικό κράτος για τη στήριξη των λιγότερο προνομιούχων. Πιστεύω στην ελευθερία, την ισότητα των φύλων και στη δικαιοσύνη για όλους.

Ξένια

Επικοινωνία

200x200
Scroll to top